Koen software

Wat is het verschil tussen een losse software en ERP?

Geplaatst op

Jarenlang hebben ondernemers losse softwarepakketten gebruikt. Dit komt omdat er verschillende ontwikkelaars van zijn. Toch ontstonden er ook al snel de verschillende problemen die hiermee samenhangen. Met de verschillende erp systemen probeerden softwareontwikkelaars een oplossing te vinden voor veel problemen. In deze blog gaan we hier verder op in.

Problemen met losse softwarepakketten

Door de jaren heen zijn er veel problemen geweest met losse softwarepakketten. Vaak genoemde problemen zijn, corruptie van data en ontbreken hiervan. Hoe ontstaan deze twee problemen. In principe gaat het over vertalen en configureren. Het ene programma heeft een bepaalde standaard voor bestanden terwijl het andere andere standaard hanteert. Er moet dus een vertaalslag gemaakt worden van de ene extensie naar de andere. En juist hier gaat het vaak fout. Wanneer je een bedrijf runt, dan is dit in potentie een probleem omdat je zo gegevens kwijt kunt raken van klanten die belangrijk zijn. Wanneer je het door hebt dat gegevens ontbreken is het niet zo’n probleem, dan kun je dat wel weer achterhalen, maar tijd kost het wel en dat is dus ook weer jammer, omdat dit geld kost in een zakelijke context.

Een ERP biedt een oplossing

Door de jaren heen zijn er allerlei oplossingen gevonden voor datacorruptie en inefficiëntie die voortkomt uit het werken met verschillende computerprogramma’s die maar moeilijk samenwerken, omdat ze door verschillende programmeurs gemaakt zijn. Een ERP-systeem biedt verschillende oplossingen: het is mogelijk om te werken met data uit een systeem, zodat er niet dubbel ingevoerd hoeft/kan worden en op deze manier werk je altijd met een zuivere bronnen aan gegevens. Daarnaast is het zo dat in een systeem verschillende modules voor afzonderlijke afdelingen gebruikt worden die putten uit een database. Per module kan aangegeven worden wat de rechten zijn voor de desbetreffende gebruikers. Het moge duidelijk zijn dat er op deze manier geen vertaalproblemen zijn, omdat alles binnen een zelfde IT-ecologie gebeurt. Juist deze eenheid van het systeem maakt ERP (enterprise resource planning) zo interessant voor bedrijven. Blijf ons volgen voor meer interessant nieuws over IT.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om geregeld interessante blogs te publiceren. Volg ons daarom op de voet!

Contactgegevens

Via info @ koensoftware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden