Koen software

Verschillende soorten computers en hun voor- en nadelen

Geplaatst op

Wanneer je een computer wilt kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zijn er heel veel verschillende computers: zo heb je desktop pc’s maar ook stickcomputers. Om je hier wat beter in te informeren schrijven wij deze blog.

Desktops

Dit is waarschijnlijk de meest bekende computer. Een desktop is te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Van kleine pc’s die je makkelijk uit het zicht kan plaatsen tot store game pc’s met kleurverlichting en de nieuwste functies. Om op deze manier het lekkerst te kunnen gamen. De voordelen van een desktopcomputer zijn: de onderdelen zijn vervangbaar, je kan zelf je muis, toetsenbord en monitoren kiezen en de onderdelen zijn krachtiger dan bij ander soorten computers. De twee nadelen zijn, dat de computer relatief duur is in aanschaf en ze zijn moeilijk te verplaatsen.

All-in-one

Bij deze computer zit bijna alles in één geheel verpakt. De computer en het scherm zijn samen verwerkt in één deel. Hierdoor werkt het heel goed. Doordat alles is verwerkt in 1 geheel komt jouw bureau er netjes uit te zien. De voordelen van de all-in-one zijn: dat het er opgeruimd uitziet en het neemt weinig ruimte in beslag. De nadelen van deze computer zijn dat je de onderdelen niet makkelijk kan upgraden en als er iets kapot gaat, moet je vaak alles vervangen.

De laptop

Bij een laptop wordt het scherm, het toetsenbord en muis en de computer in één behuizing verpakt. De meeste laptops hebben een formaat tussen de 10 en 17 inch. Het grootste voordeel van een laptop is dan ook dat je deze makkelijk kan meenemen. Als je veel reist is de laptop zeker iets voor jou! De voordelen zijn: zoals benoemd dat je deze makkelijk mee kunt nemen, bij gebruik is er geen stroomkabel vereist (je moet hem natuurlijk wel opladen). De nadelen zijn: minder krachtige componenten en een kleiner beeldscherm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om geregeld interessante blogs te publiceren. Volg ons daarom op de voet!

Contactgegevens

Via info @ koensoftware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden