Koen software

Het probleem met inkt voor de printer

Geplaatst op

Printers zijn een technologie die al aardig wat jaartjes oud is. Toch worden printers nog steeds erg veel gebruikt door zowel particulieren als door bedrijven. Hoewel namelijk onze wereld steeds verder digitaliseert, blijft het zo nu en dan toch nog nodig om iets zogenaamd ´hard copy´ te hebben. In dat geval zijn printers de enige apparaten die we hebben om documenten als het ware uit de computer te halen. Hoewel printers dus nog steeds veel gebruikt worden, is er een ding wat veel mensen is opgevallen wanneer het gaat om de kosten die gepaard gaan met het printen. De inkt voor printers is heel erg duur. Hoe zit dat en wat kun je eraan doen? Lees hier onze inzichten aangaande dit onderwerp.

Waarom is inkt voor een printer zo duur?

Elk bedrijf is erop uit om winst te maken, dat spreekt voor zich. Dat betekent dus dat bedrijven moeten kiezen op welke producten of diensten zijn de meeste marge willen pakken. Als je het aan printerfabrikanten vraagt, dan is hun antwoord in de meeste gevallen dat zij de meeste marge willen pakken op de inkt en niet zozeer op het apparaat. Dit zorgt er dus voor dat inkt voor de printer erg duur is. In sommige gevallen is de inkt zelfs nog duurder dan de printer zelf! Dit heeft dus allemaal te maken met dat bedrijven ervoor kiezen om printers zo goedkoop mogelijk te verkopen om vervolgens vooral te kunnen verdienen aan de inkt.

Een geniepig spelletje

Dat een bedrijf kiest om meer te vragen voor het ene product ten opzichte van het andere product, is natuurlijk hun eigen keuze. Er is echter nog iets meer aan de hand met printerinkt. Er zijn namelijk printerfabrikanten die een valse melding geven dat de inkt op is. Er zijn verschillende filmpjes op het internet te vinden waaruit blijkt dat de inkt, ondanks de melding, nog niet op is.

Wat kun je hieraan doen?

Er is een oplossing om minder uit te geven aan het gebruik van printers. De meest eenvoudige is natuurlijk om minder te printen. Maar als je toch een printer nodig hebt, dan kun je het beste, wanneer de inkt op is, opnieuw een printer kopen. Er zijn partijen die tweedehands printers aanbieden waar nog inkt in zit. In sommige gevallen is dit goedkoper dan het vervangen van de inkt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is onze missie om geregeld interessante blogs te publiceren. Volg ons daarom op de voet!

Contactgegevens

Via info @ koensoftware.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden